2018-01-21 11:17 #0 av: Hannah Gustafsson

Vi söker nytt hem för Shy och Lukas!

Vi söker nytt hem till våra kaniner som vi säljer då vi insett att vi inte längre har tid/intresse.

Kaninerna, som är syskon, är en blandning av lejonhuvad och hermelin kanin. Viltgrå i färgen, vaccinerade och kastrerade. Rumsrena till den mån att de bara kissar/bajsar i en viss del av buren. Har bott ute i stor bur hela sitt liv, vana att springa runt i inhägnad hage. De har varit och är friska men hade kvalster när vi köpte dem. De är fyra år gamla, föddes runt påsk 2013. Kaninerna säljs för en symbolisk summa, vilket kommer vara 1/2 av veterinärs kostnaden (hälsokoll, klor- och tov-klippning) som vi tar de till innan flytten. De bor i Sörmland, utanför Strängnäs och vi är beredda att diskutera körning. 

Kaninerna föddes inte upp av en uppfödare så de hanterades ej ordentligt som små, Shy är därför inte en speciellt social. Lukas skulle, med lite uppmuntran, kunna bli en riktigt myskanin. Han har ett gott temperament och gillar att bli klappad. Shy har lite temperament och kan vara bestämd men bits aldrig och båda kommer alltid fram när det är matdags. De är vana att bli hanterade och är stilla när man bär de, och blir inte arga/bits när man borstar (bara lite problem med att sitta stilla).

Shy och Lukas älskar att mysa ihop, och har levt hela sina liv tillsammans, och vi vill därför att de ska få fortsätta leva ihop resten av deras liv. Vi letar främst efter ett bra hem åt dem, och deras nya familj bör vara beredd på/van vid pälsvård då de är riktiga pälsbollar.  

Vi säljer också redskap och deras bur. Buren är ca 2.5x1.10x1.20 meter och står på ben som är ca 0.70 meter höga, kostnad: 1000kr. Redskap: Borstar/kardor, rakapparat och klotång, kostnad: 50kr för borstarna, trimmer: 500kr .

Vid intresse och för mer information nås vi via mail: hannahgustafsson@rocketmail.com. Inkludera gärna information om hur kaninerna skulle bo hos dig i mailet.