Livsöden

Vår skruttunge

2011-06-08 19:36 #0 av: madilicious

Historien om vår skruttunge börjar i november. En av våra katter hade rymt och sedan dess har många tårar runnit och hopp har tänts och släckts.

Telefonen ringer, någon hade hittat en svart och vit katt. Beskrivningen stämde jättebra tills hon sa att han var långhårig. Hon berättade om en katt som hon funnit utanför hennes trapphus som var väldigt mager,tovig, misshandlad med bruten svans och målad med målarfärg. (Hon hade tidigare blivit tillfrågad om hon ville ha en katt men sagt nej eftersom hennes 17 åriga katt inte direkt gillade nya katter,Sedan hittade hon en målarburk i soputrymmet med samma färg :O ) Hur som helst...Hon hade tagit kontakt med polisen och därifrån fått mitt nummer eftersom jag var av med en. Hon vägrade slänga ut katten i kylan igen och gjorde en provisorisk lösning hemma hos sig och hoppades det skulle fungera med hennes katt tillslut. När vi lagt på började jag gråta.. Vem f*n kan behandla en katt på detta vis.

Efter 2 ganska sömnlösa nätter ringer jag åter kvinnan och hör hur detl är med katten. Han var väldigt medtagen och rädd. Hon märkte att jag verkligen brydde mig och frågade om jag ville ta hand om den då det inte fungerade speciellt bra med hennes katt. Utan att ens fråga min sambom sa jag ja och några timmar senare var vi på väg dit.

En liten mager katt kommer och stryker sig mot mitt ben och kvinnan blev lite chockad över att han gjorde det då han fräst på henne tidigare. Givetvis får han följa med oss hem då jag blev blixtförälskad och väldigt berörd.

Hemma hos oss blev han en i gänget samma dag han kom han älskade våra katter från dag ett och han stångade och buffade på dem och de accepterade honom.

Dagen efter tar vi han till veterinär för en checkup och rakning då tovorna inte gick att reda ut. Han vägde 1 kg och genom öronmärkningen fick vi reda på att han var kastrerad och 2 år gammal.

Jag kontaktar polisen och hör hur jag ska göra med tanke på öronmärkningen de får numret men avråder från att han ska tillbaka dit med tanke på hans tillstånd och vad den förra ägaren gjort. De frågar om jag vill behålla katten permanent och mitt svar är utan att tveka ja.

Han har blivit kallad mycket med tiden som gått men jag har ändå fallit tillbaka till att kalla honom skrutt med tanke på hur han såg ut efter rakningen.

Idag har nästan pälsen vuxit ut helt och han är inte en skrutt längre utan ett väldigt ståtlig herre. Men för mig kommer han alltid att vara min lilla skruttunge.

Vår egna katt har i skrivande stund inte kommit hem men jag hoppas någon tagit hand om honom på samma sätt vi tog hand om skrutt trots att vår katt varken var misshandlad eller mager. Dock har jag fått en liten tröst genom att ha hjälpt någon annan. Det finns människor som bryr sig och jag är en av dem.

Lägger in bild på hur han ser ut idag

Madelene

 

// Madelene och Pälsbollarna

Sajtvärd på Camping

Medarbetare på Omplacering och Gecko


Anmäl
2011-06-08 19:41 #1 av: [mysvensk]

Vilken fin historia, jag hoppas verkligen det gått bra för er bortsprungne kisse dock:/

Anmäl
2011-06-08 19:43 #2 av: madilicious

Det hoppas jag med tänker på han varje dag men kanske en dag han står utanför man får hålla hoppet uppe

// Madelene och Pälsbollarna

Sajtvärd på Camping

Medarbetare på Omplacering och Gecko


Anmäl
2011-06-08 19:46 #3 av: [mysvensk]

Ja, jag håller tummarna:)

Anmäl
2011-06-08 22:11 #4 av: Tina

Verkligen en rörande historia, både vad gäller er bortsprungna katt och lille Skrutten. 
Jag brukar alltid vilja tänka att allt sker av en anledning, lite "ödes-tänkande". Tänk vad som kunde ha hänt med Skrutt om inte kvinnan hittat katten, fått ert nummer och att han sedan fick ett lyckligt hem oss er efter allt han varit med om.

Jag hoppas också på att er egna katt kommer tillrätta igen. Det finns ju otroliga historier om hur katter varit försvunna i flera år för att sedan komma tillbaka.

Anmäl
2011-06-09 01:02 #5 av: madilicious

Tänker också så Tina tack för din omtanke. Jag tror på solskenshistorier och hoppas han kommer hem snart :)

// Madelene och Pälsbollarna

Sajtvärd på Camping

Medarbetare på Omplacering och Gecko


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.