Annons:
Etikettinförskaffning-av-djur
Läst 6074 ggr
[Mharya]
2/4/11, 3:10 PM

Kriterier för det nya hemmet

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att ta hem ett omplaceringsdjur kan vara som att ta hem en djurunge, eller en liten bebis. Det är inte bara att ta hem djuret hur som helst, det finns några saker som man behöver tänka på innan. Här kommer några tips.

Innan man tar hem ett omplaceringshem finns det en hel del saker att tänka på. Det är inte bara att ta hem ett omplaceringsdjur bara för att man hittar en liten söt hamster eller liknande. Här kommer några tänkvärda punkter för dig som ska ta hem ett omplaceringsdjur:

  • Tid  - När man tagit hem ett omplaceringsdjur behöver du mycket tid för att han/hon ska känna sig hemma och trygg med dig. Jobbar du eller liknande kan det vara bra att ta ledigt ett tag för att hälsa det nya djuret välkommen. Det är såklart skillnad från djur till djur hur mycket tid det behöver. En hamster behöver inte alls lika mycket tid som till exempel en hund.
  • Tålamod - Ibland kan ett omplaceringsdjur vara helt otränat. Katten kanske inte kan använda kattlådan. Hunden kanske inte kan gå i koppel… ja, ni förstår. Att träna ett djur går inte på en dag. Ibland kan det behövas veckor och till och med månader för att få ett djur att riktigt förstå. Då behöver du tålamod. Träna flera gånger varje dag för att djuret ska förstå. Bli inte arg om djuret gör fel, han/hon förstår ju inte. Han/hon är precis som en liten bebis.
  • Kärlek - Denna punkt är viktigast. Ge djuret kärlek varje dag. Sitt med honom/henne så fort du får tid över och bara gosa och mys. Detta gör också att han/hon känner sig tryggare hos dig. Låt honom/henne vara med på allt han/hon kan vara med på.
  • Lugn - De första dagarna blir ofta stressiga för ett djur som omplaceras. Dem vet inte alltid vart dem ska vara och ta vägen. Då behöver du och omgivningen ett lugn. Låt inte några fler än familjemedlemar hälsa på honom/henne på ungefär en-två veckor. Ha gärna ett rum med en bädd till djuret som han/hon kan vara i när det kommer människor. Det är även bra att bara sitta inne i rummet med stängd dörr med en bok, eller vid datan och bara låta djuret vila. Det kan vara bra att städa huset innan djuret kommer. Ett städat hus gör omgivningen lite lugnare och det finns inte en massa grejer att lukta på och rusa omkring och se på.
  • Ekonomi - Innan man tar hand om ett omplaceringsdjur måste man vara beredd på att ett djur kostar pengar, oavsett vilket djur det är. Det kan vara bra att ha ganska bra ekonomi, eller helt enkelt sparade pengar (Buffert) som är till för mat, godis, leksaker, veterinärbesök osv. När man tar hem ett omplaceringsdjur bör man gå till veterinären för en kontroll. Man vet aldrig om djuret kanske har något problem eller en sjukdom.
  • Kunskap - Man kan aldrig få för mycket kunskap. Det är alltid bra att veta vad man tar hem för djur. Man måste veta vad djuret äter, vart och hur han/hon ska bo. Det är även bra att veta om eventuella sjukdomar som kan vara vanligt hos djuret. Kanske kan djuret inte leva utan ett annat likadant djur? Det är viktigt att veta lite om djuret. Man behöver inte vara expert på det, men det grundläggande är bra att veta.

Dessa 6 punkter är de viktigaste när man tar hem ett djur, planera väl innan du tar hem ett djur. Lycka till med din nya bästis!

Bilder: Fotoakuten

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
madilicious
6/9/11, 4:01 PM
#9

Mycket bra artikel!

:)

// Madelene och Pälsbollarna

Sajtvärd på Camping

Medarbetare på Omplacering och Gecko


Upp till toppen
Annons: