Annons:
Etikettomplacering
Läst 7094 ggr
Tina
9/14/10, 7:07 PM

Fördelarna med ett omplaceringsdjur

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att adoptera ett djur från ett omplaceringshem eller en privatperson innebär många positiva saker och fördelar.

En god gärning

Att adoptera ett djur från ett omplaceringshem innebär att samtidigt som du ger ett djur i behov av hjälp ett hem gör du även en god gärning genom att djuret som du adopterar lämnar plats till andra djur i behov av hjälp.
Adopterar du ett djur från en privatperson hjälper du det från ett hem som av olika anledningar inte längre är passande och lämpligt för djuret. Dessutom slipper djuret ytterligare en påfrestande flytt till ett omplaceringshem i väntan på ett permanent hem.

kanin1.jpg

Du vet vad du får

En djurunge kan ofta vara ett oskrivet kort, man kan aldrig veta hur dess personlighet kommer att utvecklas. Skaffar du ett vuxet omplaceringsdjur är djuret redan en färdig individ med utvecklad karaktär och egenheter. Ganska snart kan du upptäcka om katten är den kelsjuka knäkatten som du önskat eller om marsvinet är det spralliga energiknippe som du längtat efter.

katt.jpg

Tamhet

De flesta djur som finns hos omplaceringshem och hos privatpersoner är tama och vana vid hantering. Detta kan vara till fördel för dig som känner dig tidsbunden eller vill ha ett redan tamt djur till dina barn.
Adopterar du en omplaceringshund är hunden förmodligen redan rumsren och kan i vissa fall även vara hemma själv i några timmar.

Tidsperspektiv

Vill du som förälder köpa djur till ditt barn bör du fundera på hur pass starkt barnens intresse för djuret egentligen är. Kommer barnets intresse att hålla i sig i 8 år framöver för exempelvis en kanin eller ett marsvin? Ett bättre alternativ kan istället vara att köpa ett omplaceringsdjur som redan är några år gammalt. En liten djurunge kan oftast vara otroligt söt och locka mer än en vuxen individ, men efter några månader har djuret växt otroligt mycket och skiljer sig inte längre åtskilligt från det vuxna djuret.

hund.jpg

Att tänka på

Vare sig man köper en djurunge från en uppfödare eller adopterar ett omplaceringsdjur bör beslutet alltid vara ordentligt genomtänkt. Att flytta ofta och ständigt få nya hem kan sätta djupa spår i själen på ett djur. Ett djur som tidigare varit med om flera separationer kan känna sig väldigt otrygg och knyta sig hårt till dig som ägare. Lev upp till djurets förväntningar och tänk noga igenom ditt beslut så djuret slipper omplaceras igen.

Bildkälla: www.sxc.hu

Livet med två australian shepherds
https://brukshundarnas.wordpress.com

Annons:
wolfgirl82
9/18/10, 12:47 AM
#1

En toppen bra artikel verkligen!!
Tar upp alla fördelar med ett omplaceringsdjur. Har ju själv några egna så jag vet att allt detta stämmer.

Omplaceringsdjur är oftast mycket gosigare och tillgivna än ungar man köper.

Glad

- Ida

Omplaceringsdjur - Ja Tack!

Tina
9/19/10, 1:21 AM
#2

#1 Tack så mycket!

Ja det är verkligen något speciellt med omplaceringsdjur. De knyter ofta band till sin ägare på ett snabbare och djupare sätt än andra djur, beroende på vad de varit med om tidigare.

Livet med två australian shepherds
https://brukshundarnas.wordpress.com

wolfgirl82
1/5/11, 2:14 PM
#3

Tycker denna är så tänkvärd så jag ger den en liten putt upp för er som ej har sett den!

- Ida

Omplaceringsdjur - Ja Tack!

[Mharya]
1/6/11, 12:56 AM
#4

Riktigt bra artikel. Allt stämmer också tycker jag. ;) Vi tog hem en omplaceringshund för någon vecka sedan och jag hoppas att fler kommer göra det också. :)

Luisa
10/25/11, 10:06 PM
#5

Mycket bra artikel!

Funderar på att adoptera en katt eller en kattunge nästa år :)

Upp till toppen
Annons: